Syntetlinor

Vi har fall-, skot- och förtöjningslinor från flertalet tillverkare. Både slagna och flätade linor i dimensioner från 4 till 35 mm.

 

Vi har standard- och multiplait (kvadrat) flätade förtöjningslinor även i grövre dimensioner.

 

High Performance linor i Dyneema, Vectran och HMPE.

 

Vi tillverkar linan efter era önskemål om längd och dimension med splitsade ögon, kaus, schackel, wire eller bara kapad och taglad.

 

Förutom linor för marint ändamål har vi också linor för diverse andra ändamål som exempelvis teater-, avspärrnings-, ställnings och dekorlinor.

 

Vi har ett stort urval av tunna linor i olika färger, 1-5 mm, passande för diverse ändamål som makramé och annat hantverk.

 

För ändamål där man vill efterlikna naturmaterial har vi linor och rep i syntet som både känns och ser ut som naturmaterial men har de fördelar som följer med syntet vad gäller styrka, nötningstålighet och känslighet för uv-ljus.

 

Naturmaterial

Vi har rep och linor i de olika naturmaterialen hampa, tjärad hampa, bomull, lin, kokos, sisal och manilla i dimensioner från 2 till 35 mm.

 

Vad gäller bomull i dimensionerna från 2.5 mm och uppåt i diverse färger, både på kapad längd och på rullar.

 

Vi har både märling, hysing och lindrev.

 

Kom in eller ring till oss med dina önskemål eller frågor om de olika materialens egenskaper och lämpliga användningsområden. Vi brukar kunna  lösa det!